O Alnaturi

O Alnaturi

Alnatura ti olakšava odluku da se hraniš zdravo — Alnatura proizvodi potječu iz strogo kontroliranog ekološkog uzgoja i nose oznaku BIO, a velik izbor raznolikih visokokvalitetnih organskih proizvoda daje ti inspiraciju za svaki dan.

Svaki Alnatura proizvod nosi jamstvo da je zaista organski, što je i logično  jer svi poljoprivredni sastojci u Alnatura proizvodima potječu iz 100% organskog uzgoja, dok istovremeno podliježu strogim njemačkim i europskim standardima kvalitete.

Kada se poljoprivredni uzgoj hrane zasniva na ekološkim principima proizvodnje, to znači da na njoj nisu korištena kemijska sredstva poput umjetnih gnojiva, pesticida, aditiva i medicinskih proizvoda. Takvim uzgojem štiti se okoliš, a organska hrana je ujedno i visoko-funkcionalna, pošto sadrži 10-50% više funkcionalnih sastojaka od klasično uzgojene hrane.

 

BIO 7 INICIJATIVA

Inicijativom Alnatura Bio 7 pokazuju za što se zalažu: za namirnice čiji biološki uzgoj počiva na cjelovitoj filozofiji i vodi se vrijednostima i metodama proizvodnje biološke poljoprivrede. Osim toga, tom inicijativom prenose poruku o njihovim vrijednostima i planovima za oblikovanje budućnosti.

Sljedećih sedam točaka temeljna su načela na kojima počiva njihova inicijativa:

  • Smisleno gospodarenje
  • Raznoliko biološko poljodjelstvo
  • Sveobuhvatna prerada
  • Transparentna kvaliteta
  • Održivo djelovanje
  • Partnerska suradnja
  • Aktivno sudjelovanje

 

Uz oznaku BIO, koju nose svi proizvodi iz asortimana, velika se pažnja usmjerava na to da se uvijek, kada god je to moguće, za Alnatura proizvode odabiru sastojci koji potječu s gospodarstava, koja posluju prema smjernicama udruženja ekoloških uzgajivača – Demeter, Bioland i Naturland.

Oznaka za organski/ekološki proizvod koji zadovoljava sve uvjete i propise za organsku/ekološku proizvodnju propisane i uspostavljene od strane Europske unije. Proizvodi s Europskim eko certifikatom zadovoljavaju najviše zakonske standarde koji jamče poštivanje ekoloških načela uzgoja, proizvodnje i pakiranja proizvoda.

Udruženje Bioland je najveće udruženje za organski uzgoj u Njemačkoj, osnovano 1971. godine, koje danas okuplja više od 7300 farmera, vrtlara, pčelara i vinara. Podupiranje prirodne hranjivosti tla i što pažljivija prerada sirovina su glavne vrijednosti za koje se ovo udruženje zalaže.

Oznaka je za proizvod iz biodinamičkog uzgoja. Demeter certifikat , čija povijest seže iz 1924.godine, jamči da je proizvod dobiven po visokim načelima biodinamičke proizvodnje i prerade, kao i po strogim propisima za organsku/ekološku proizvodnju. Biodinamika nije samo održivi način uzgoja, nego i način života, koja zahtjeva vrlo specifične mjere za jačanje plodnosti tla i vitalnost biljaka. Demeter poljoprivrednici i prerađivači aktivno doprinose oblikovanju kvalitetne budućnosti, stvaranjem zdrave namirnice punog okusa.

Druga po veličini organizacija za ekološko poljodjelstvo u Njemačkoj, koja svoje certificate ne izdaje samo za hranu, već i za proizvode tekstilne industrije i kozmetiku.