Blitva i mrkva sa sjemenkama konoplje

Jednostavno

Blitva i mrkva sa sjemenkama konoplje

Sastojci

  • 1 limenka Alnatura BIO kukuruza šećerca (340 g)
  • 400 g mrkve
  • 1  svežanj blitve 
  • 1 mali svežanj kopra
  • 2 male žlice maslaca
  • Alnatura BIO morska sol 
  • papar
  • 4-6 velike žlice oguljenih sjemenki konoplje
     

Priprema

Kukuruz iz limenke ocijedite u cjedilu. 

Mrkvu očistite, ogulite te ju narežite na ploške. Operite i očistite blitvu, listove i peteljke narežite odvojeno na tanke trake.

Kopar sitno isjeckajte. 

Mrkvu i peteljke blitve pirjajte oko 5 minuta u tavi s maslacem i malo vode, pri čemu tava mora bit pokrivena poklopcem.

Kratko prije završetka pirjanja dodajte narezane listove blitve i pirjajte još 5 minuta.

Dodajte kukuruz te ga zagrijte tako da bude vruć. Začinite povrće koprom, soli i paprom, nakon toga ga kušajte i umiješajte sjemenke konoplje.

Vezani članci

Veganske njoke – „špecle“ od heljde sa zelenim mahunama i rajčicama
Salata sa sjemenkama kvinoje i avokadom