Juha od đumbira i mrkve

4 porcije

Juha od đumbira i mrkve

Sastojci

4 porcije

  • 750 g mrkve
  • komad đumbira veličine oraha
  • 2 velike žlice ulja repice Alnatura
  • 1 mala žlica morske soli Alnatura
  • 1 mala žlica currya Alnatura
  • 1 prstohvat chilija
  • papar Alnatura
  • 2 kocke povrtnog temeljca Alnatura (otopljene u 400 ml vode)
  • 2 banane
  • 2 velike žlice cvjetnog meda/sirupa od agave
  • 500 ml napitka od soje natur Alnatura

 

Priprema

Mrkvu operite, ogulite i narežite na komade debljine 0,5 cm. Đumbir ogulite i sitno narežite. Mrkvu i đumbir pirjajte na malo ulja 5 do 10 minuta, sve dok mrkva ne razvije slatkasti okus. Začinite soli, curryjem, chilijem i paprom. Dodajte povrtni temeljac i nastavite kuhati još 10 minuta. Za to vrijeme ogulite banane, prepolovite ih po dužini i premažite medom ili sirupom od agave. Banane stavite u kalup za nabujak i pecite oko 10 minuta u pećnici. Od juhe izradite pire, zalijte napitkom od soje i još jednom kratko zagrijte. Raspodijelite juhu po tanjurima i ukrasite s po jednom polovicom banane.

Vezani članci

Veganske njoke – „špecle“ od heljde sa zelenim mahunama i rajčicama