Muffini s bezeom i rabarbarom

12 komada

Muffini s bezeom i rabarbarom

Sastojci
12 komada

  • 200 g rabarbare
  • 150 g maslaca
  • 100 g Alnatura šećera od šećerne trske
  • 1 paketić vanilin šećera od Bourbon-vanilije
  • 1 prstohvat Alnatura morske soli
  • 3 velike žlice mlijeka
  • naribana korica jedne naranče
  • 2 velike žlice Alnatura likera od naranče (ili soka od naranče)
  • 3 jaja, kod kojih je odvojen žumanjak od bjelanjka
  • 200 g pšeničnog brašna
  • 50 g Alnatura mljevenih badema
  • 2 male žlice praška za pecivo
  • 100 g Amaretti (tal. makroni od badema)
  • 2 velike žlice šećera u prahu

Priprema

Rabarbaru narezati na ploške, čija debljina iznosi 0,5 cm te ih posipati s malo brašna.

Maslac, šećer i vanilin šećer umutiti u pjenastu masu, dodati sol, mlijeko, narančinu koru i liker od naranče. Umiješati postupno 3 žutanjka. Izmiješati brašno, bademe i prašak za pecivo te žlicu po žlicu umiješati u tijesto. Nakon toga, lagano umiješati komadiće rabarbare.

Staviti Amaretti u vrećicu za zamrzavanje te ga izgnječiti u mrvice. Lim za muffine namazati maslacem i posuti 80g Amaretti mrvica po njemu. Napuniti kalupe tijestom i peći 20 minuta na temperaturi od 180°C.

U međuvremenu istući bjelanjak dok ne postane čvrst. Nakon 20 minuta izvaditi muffine iz pećnice i posuti ih šećerom u prahu, preostalim Amaretti mrvicama i raspodijeliti masu bjelanjka na muffine, te ih peći još 10 minuta.

Vezani članci

Slatki sendvič od čokolade i banana
Jogurt od limuna s hrskavim orasima
Sladoled s indijskim oraščićima i kikirikijem
Krekeri od sezama i slanutka