Salata sa sjemenkama kvinoje i avokadom

4 osobe

Salata sa sjemenkama kvinoje i avokadom

Sastojci
4 osobe

  • 225 g Alnatura sjemenki kvinoje
  • ½ l juhe od povrća
  • ½ krastavaca za salatu
  • 1 crveni luk
  • 2 zrela avokada
  • 250 g  Cherry-rajčica
  • 50 g zelenih maslina
  • 5 velikih žlica Alnatura maslinovog ulja
  • 3 velike žlice Alnatura soka od limuna
  • 1 sitno narezane chili-paprike
  • 10 g sitno narezanog svježeg korijandera
  • morska sol i crni papar

 

Priprema

Sjemenke kvinoje kuhajte 10-15 minuta u juhi od povrća. Nakon toga ih ostavite da se ocijede u cjedilu. Ogulite krastavce, luk i avokado te ih narežite na kockice. Prepolovite Cherry rajčice. Uklonite koštice iz maslina i sitno ih nasjeckajte. Stavite povrće u zdjelu, dodajte kvinoju te sve polako pomiješajte. Od ulja, soka od limuna, čilija, korijandera, soli i papra pripremite umak za salatu. Prelijte umak po salati i dobro promiješajte.

Vezani članci

Blitva i mrkva sa sjemenkama konoplje
Veganske njoke – „špecle“ od heljde sa zelenim mahunama i rajčicama