Opći uvjeti i pravila BCdigital kluba pogodnosti

„BCdigital klub pogodnosti“

Ovim općim uvjetima i pravilima uređuje se vaše korištenje BCdigital kartice putem VIBER-a koja je u funkciji nagrađivanja vjernosti kupaca (dalje u tekstu: BCdigital klub pogodnosti, BCdigital kartica). Nositelj BCdigital kluba pogodnosti je trgovačko društvo BIPA d.o.o. (dalje u tekstu: BIPA). Ovaj klub pogodnosti osmišljen je kao interaktivni klub pogodnosti koji se veže uz kupnju u BIPA poslovnicama isključivo na hrvatskom tržištu. Uvjeti korištenja vrijede od 05.02.2020.

Pristupanje BCdigital klubu pogodnosti

BCdigital klubu pogodnosti se pristupa dobrovoljno, na način da skenirate QR code koji će vas uputiti na VIBER javni račun BIPE, ili klikom na poveznicu Chataj s BIPOM.

Prihvaćanjem uvjeta korištenja i pravila privatnosti, Korisnik potvrđuje da nije mlađi od 16 godina. Pristupanjem BCdigital klubu pogodnosti, prikupljaju se, obrađuju i međusobno prosljeđuju osobni podaci Korisnika te podatke o njegovim kupnjama u BIPA poslovnicama u svrhu omogućavanja pogodnosti koje pruža BCdigital klub pogodnosti te u svrhu marketinške komunikacije BIPA ponude.

Koristeći VIBER aplikaciju, Korisnik prihvaća uvjete korištenja i pročitao je pravila privatnosti VIBER-a. Skeniranjem QR koda, korisnik se upućuje na VIBER javni račun BIPE. Komunikacija između Korisnika i BIPE bit će isključivo jedan na jedan putem chat bota i sadržaj komunikacije neće biti vidljiv drugom članovima BCdigital kluba pogodnosti.

Korisnik može prilikom pristupanja BCdigital klubu pogodnosti putem VIBER aplikacije, izabrati želi li primati marketinške poruke ili samo želi imati pristup BCdigital klubu pogodnosti.

U čemu je razlika?

Preduvjet da bi netko postao BCdigital korisnik je da se upozna s uvjetima korištenja te iste prihvati, i upozna se s i pravilima privatnosti. Prihvaćanjem uvjeta korištenja ostvarivat ćete sve pogodnosti BCdigital kluba pogodnosti u BIPA poslovnicama.

U slučaju da se Korisnik nakon što se upozna s pravilima privatnosti i prihvati oboje, uvjete korištenja kao i da svoju suglasnost za slanje promotivnih poruka, BIPA će Korisnika BCdigital kluba pogodnosti redovno obavještavati o svim promotivnim aktivnostima kako Korisnici ne bi propuštali prilike.

Korisnik u svakom trenutku može izabrati da više ne želi primati promotivne poruke i da želi samo koristiti BCdigital pogodnosti.

Korisnik je također upoznat s pravom da u svakom trenutku opozove svoju suglasnosti. Opoziv izjave o suglasnosti zabranjuje daljnju obradu osobnih podataka Korisnika te je upoznat da u slučaju opoziva prestaje biti korisnikom BCdigital kluba pogodnosti i ne može više koristiti predviđene pogodnosti.

Upoznat je s pravom da se u svakom trenutku može usprotiviti obradi njegovih osobnih podataka u svrhe marketinga u kojem slučaju se njegovi podaci više neće koristiti u tu svrhu. Povlačenje suglasnosti ne utječe na zakonitost obrade podataka do trenutka opoziva.

BCdigital klub pogodnosti nudi svojim članovima isključivo pogodnosti te ne stvara nikakvu obvezu za Korisnika, a naročito ga ne obvezuje na kupnju.

BIPA može u bilo kojem trenutku, bez posebne obavijesti i bez navođenja razloga obustaviti BCdigital klub pogodnosti.

Svojim pristankom Korisnik potvrđuje da je upoznat s ovim Općim uvjetima iprograma vjernosti te da iste u cijelosti prihvaća kao da je pročitao Pravila privatnosti obavljena na www.bipa.hr.

Korištenje BCdigital kartice

BCdigital kartica jamči isključivo prednost i ne uvjetuje nikakvu obvezu korisnicima.

Članom mogu postati sve osobe koje skeniranjem QR koda prihvate ove uvjete korištenja i pravila privatnosti.

BCdigital kartica nije sredstvo plaćanja.

Za izdavanje BCdigital kartice nije potrebno unaprijed obaviti kupovinu.

Kako bi korisnik kartice ostvario popust, dužan je na blagajni predočiti BCdigital karticu.

BCdigital kartica vrijedi samo na hrvatskom tržištu.

BIPA zadržava pravo deaktivirati BCdigital karticu u bilo kojem trenutku te bez prethodne pisane obavijesti i obustaviti BCdigital klub pogodnosti i sve uvjete koji uz nju idu i da pri tom ne preuzima odgovornost za eventualne prekide u procesu.

Podaci Korisnika se brišu iz informatičkog sustava onog trenutka kada BIPA primi pisanu obavijest korisnika da više ne želi biti BCdigital korisnik ili ako Korisnik ne koristi BCdigital karticu 3 godine.

BCdigital kartica ne obvezuje korisnika na kupnju.

Korisnik BCdigital kartice ima pravo prikupljati i iskorištavati skupljene bodove uz predočenje kartice u digitalnom obliku (putem svog mobilnog uređaja) prilikom kupnje u BIPA poslovnicama u Hrvatskoj.

Za svakih potrošenih 6,64€ za kupnju proizvoda iz BIPA asortimana, Korisnik ostvaruje pravo na jedan (1) bod. 1 bod vrijedi 0,13€.

Prikupljeni bodovi se zbrajaju.

Korisnik prikuplja bodove na BCdigital kartici na cjelokupni asortiman BIPE.

Prvo tromjesečje je period od 01.01.-31.03.2019.

U tom tromjesečju trošiš bodove skupljene iz prethodnog tromjesečja (01.10.-31.12.2018.), a istovremeno skupljaš bodove koje potom trošiš u sljedećem tromjesečju, odnosno u periodu od 01.04.-30.06.2019.

Bodove skupljene u drugom tromjesečju (01.04.-30.06.) trošiš u trećem tromjesečju, odnosno u periodu od 01.07.-30.09.2019.

Bodove skupljene u trećem tromjesečju (01.07.-30.09.) trošiš u četvrtom tromjesečju, odnosno u periodu od 01.10.-31.12.2019.

Neiskorištene bodove nije moguće koristiti nakon isteka tromjesečja u kojemu se troše.

U slučaju prestanka postojanja BCdigital kluba pogodnosti, BIPA nije obvezna ni na koji način nadoknaditi prikupljene, a neiskorištene bodove.

POGODNOSTI:

 • Kupon dobrodošlice s 15% popusta prilikom učlanjenja
 • Za svakih potrošenih 6,64 €, dobivaš 1 bod na BCdigital kartici. 1 bod vrijedi 0.13€.
 • Kako bismo nagradili tvoju vjernost u BCdigital klubu pogodnosti, svake godine ćemo obilježiti dan kada si postao članom BCdigital kluba pogodnosti. Kao vjernog člana nagrađujemo te s dodatnim poklon bon popustom u iznosu od 15 % na cjelokupnu kupovinu, koji možeš iskoristiti u svakoj BIPA poslovnici*
 • Ako daš svoj pristanak, redovito ćemo te obavještavati o svim novostima, aktualnim pogodnostima kao i iznosu na tvojoj BCdigital kartici kako ti ništa ne bi promaknulo. U svako doba možeš povući svoj pristanak
 • Iznos skupljenih bodova možeš provjeriti u bilo kojem trenutku, slanjem poruke u BIPA Chatbot sljedećeg sadržaja: STANJE
 • U BCdigital klubu pogodnosti Besplatan primjerak BC magazina je tvoj
 • Također, prilikom svake kupovine, na dnu računa će biti prikazano trenutno stanje prikupljenih bodova.

 • *Popust se ne odnosi na proizvode snižene 50 % ili više, 1+1 gratis i Beeline proizvode.
  Navedeni popust se ne može koristiti pri kupovini mlijeka za dojenčad PRE, 1, Sensitive, HA, AR i Complete.

Otkaz

Korisnik može u svakom trenutku opozvati svoje članstvo BCdigital klubu pogodnosti

 • brisanjem BIPA javnog računa s VIBER-a čime prestaje sva daljnja obrada njegovih osobnih podataka te sukladno tome više nije u mogućnosti koristiti predviđene pogodnosti
 • nakon 24 sata Korisnik će primiti poruku želi li potvrditi brisanje BIPA javnog računa
 • u slučaju da korisnik nakon brisanja BIPA javnog računa ponovno počeli postati član BCdigital kluba pogodnosti, potrebno je izvršiti novu prijavu prilikom koje će Korisnik dobiti novu BCdigital karticu s novim brojem
 • ukoliko Korisnik promijeni broj mobitela tada će se Korisniku dodijeliti novi VIBER ID i broj BC Digital kartice. Stara kartica neće se moći koristiti, a bodove skupljene na staroj BCdigital kartici Korisnik neće moći iskoristiti i prenijeti

Zaštita osobnih podataka u BCdigital klubu pogodnosti

BIPA d.o.o., Zagreb, Vodovodna 20a, OIB 66498917936 (dalje u tekstu: BIPA), kao voditelj obrade poštuje privatnost svojih Korisnika. Ova Pravila o zaštiti podataka (u daljnjem tekstu: „Pravila o zaštiti podataka“) imaju za svrhu pružiti vam informacije o tome kako BIPA koristi podatke koje od vas prikupljamo vezano uz vaše članstvo u BCdigital klubu pogodnosti. Ovim Pravilima o zaštiti podataka također su objašnjeni uvjeti pod kojima BIPA koristi i objavljuje spomenute podatke. Ovdje su navedena samo pravila privatnosti koja se odnose na korištenje BCdigital kluba pogodnosti dok je cjelokupna politika zaštite privatnosti objavljena na https://www.bipa.hr/info/zastita-privatnosti.

Naša politika zaštite osobnih podataka:

 • Nećemo Vam slati promotivne poruke ili obavijesti ukoliko niste dali privolu
 • Nećemo zloupotrijebiti Vaše osobne podatke ni u kojem slučaju
 • Vaše kontakt podatke ili Vaše osobne podatke nećemo otkriti trećoj osobi osim ako zakon nalaže drugačije ili s trećom osobom imamo ugovorni odnos koji regulira zaštitu osobnih podataka.
 • Kada god zaželite jednostavno se možete odjaviti od primanja naših poruka ili obavijesti.

Koje Vaše podatke koristimo prilikom korištenja BCdigital kluba pogodnosti?

 • VIBER ID
 • Broja Vaše BCdigital kartice
 • Podaci o kupnji
 • Datum učlanjenja u BCdigital klub pogodnosti
 • Statističke podatke, isključivo za potrebe BIPE

Pravna osnova za prikupljanje i obradu Vaših osobnih podataka je Vaša privola.

BIPA u ovom slučaju radi izradu Vašeg profila na način da prati Vaše ponašanje prilikom kupnje (učestalost, proizvodi i slično) kako bismo prepoznali Vaše potrebe i ponudili Vam što je najbolje za Vas (akcije, noviteti i sl).

BIPA ne prodaje osobne podatke korisnika nikome nikada niti ih prosljeđuje i razmjenjuje s drugim pravnim ili privatnim osobama, osim ako postoji zakonska obveza ili izričito ovlaštenje na temelju zakona (npr. na temelju zahtjeva suda), ako za obavljanje pojedinih poslova angažiramo drugu osobu kao suradnika, u kojem slučaju će BIPA ispuniti sve zahtjeve sukladno europskim i nacionalnim propisima o zaštiti podataka.

Vaši podaci čuvaju se 3 godine od Vašeg posljednjeg korištenja ili dok ne povučete Vašu privolu.

Povlačenje pristanka

Vaš pristanak možete povući u svakom trenutku.

Postoji više načina na koji korisnici BCdigital kluba pogodnosti mogu povući svoj pristanak na prikupljanje podataka:

 • isključenjem opcije za primanjem promotivnih poruka u Vašem Chatbot, klikom na opciju "isključi"
 • klikom na opciju "obriši račun"
 • u slučaju da Korisnik i dalje želi biti član BC digital kluba pogodnosti, a ne želi više primati promotivne poruke od BIPE, svoj pristanak može povući u svakom trenutku, klikom na opciju u postavkama računa – isključi (notifikacije)

Sigurnost podataka

BIPA poduzima velike mjere sigurnosti osobnih podataka. Vaši podaci zaštićeni su od gubitka, uništenja, mijenjanja/krivotvorenja, manipulacije i nedozvoljenog pristupa, kao i od nedozvoljenog razotkrivanja. Podaci koje skupljamo od Vas su enkriptirani i gotovo je nemoguće utvrditi Vaš identitet temeljem podataka koje skupljamo i obrađujemo.

U slučaju potrebe prijenosa osobnih podataka izvan Europskog gospodarskog pojasa, takav prijenos će se odvijati samo ako postoje odgovarajuće mjere zaštite u skladu s pozitivnim zakonskim propisima.

Dijeljenje Vaših informacija

U pravilu BIPA ne daje informacije o Vama trećim stranama bez Vašeg dopuštenja, ali postoje iznimke od tog pravila:

 • Možemo koristiti davatelje usluge treće strane radi obrade informacija u naše ime u svrhe provođenja ovog programa vjernosti. Naši davatelji usluge djeluju isključivo prema našim uputama, u skladu s našim pravilima te su podložni odgovarajućim obvezama vezanim uz povjerljivost i sigurnost;
 • Informacije o Vama moramo/možemo dati trećim stranama u pravne i/ili poslovne svrhe kao npr. vladinim i nadležnim tijelima u svrhu sukladnosti sa pozitivnim zakonskim propisima i ispunjavanju razumnih zahtjeva tih tijela, profesionalnim savjetnicima koji provode ili štite naša zakonska prava i sl.;
 • Anonimizirane, ukupne ili općenite podatke, prema kojima se Vi ne možete identificirati, možemo podijeliti s bilo kojom trećom stranom (npr. partneri, oglašivači, mediji, javnost i sl.)

Izmjene Općih uvjeta i pravila poslovanja

Ova Pravila o zaštiti podataka mogu se povremeno promijeniti ili ažurirati iz bilo kojeg razloga. Obavijestiti ćemo vas o svim promjenama naših Pravila o zaštiti podataka objavljivanjem novih Pravila o zaštiti podataka na www.bipa.hr.

Savjetujemo vas da redovito pratite naša Pravila o zaštiti podataka kako biste bili obaviješteni o bilo kakvim mogućim promjenama. Vaše kontinuirano korištenje BCdigital kluba pogodnosti nakon objavljivanja ažuriranih Pravila o zaštiti podataka smatrati će se vašim pristankom na takvu ažuriranu verziju.

Osobe mlađe od 16 godina

BIPA savjetuje svim roditeljima i starateljima da nauče svoju djecu sigurnom i odgovornom korištenju svojih osobnih podataka na Internetu. Osobama mlađim od 16 godina nije omogućeno korištenje BCdigital kluba pogodnosti. BIPA nikada neće namjerno prikupiti podatke od osoba mlađih od 16 godina i iskoristiti ih na bilo koji način, ili ih otkriti trećoj osobi bez dopuštenja osim ako zakon nalaže drugačije. BIPA zahtijeva da osobe mlađe od 16 godina ne sudjeluju u drugim pravnim poslovima u odnosu na naše proizvode i usluge bez suglasnosti roditelja ili zakonskog skrbnika i ne želi primati osobne informacije direktno od osoba mlađih od 16 godina, no ponekad ne može odrediti dob osoba koje u takvim poslovima sudjeluju ili daju osobne podatke. Ako nam osoba mlađa od 16 godina (po propisima pozitivnih zakona) ipak dostavi osobne podatke bez pristanka roditelja ili zakonskog staratelja, molimo roditelje ili staratelje da nas o tome obavijeste da bismo uklonili te informacije

Pravo na informacije

Službenik za zaštitu podataka je: Karsten Kinast. Ako imate pitanja u vezi naše politike zaštite osobnih podataka ili kako se obrađuju vaši osobni podaci, slobodno kontaktirajte našeg predstavnika za zaštitu privatnosti putem e-maila na: zastita-podataka@bipa.hr Na Vaš zahtjev brzo ćete dobiti informacije – pismeno i u skladu sa zakonom – o tome koji su Vaši osobni podaci, ako uopće jesu, prikupljeni redovnim korištenjem BCdigital kluba pogodnosti. Također, u svakom trenutku imate pravo podnijeti prigovor i pritužbu vezanih za obradu i zaštitu Vaših podataka na gore navedenu e-mail adresu. Pored toga imate pravo kod nadzorne agencije (Agencija za zaštitu osobnih podataka) uložiti pritužbu protiv obrade osobnih podataka, kada ste mišljenja da je došlo do povrede Vaših prava na zaštitu osobnih podataka. Kao ispitanik imate pravo da od voditelja obrade zatražite pristup osobnim podacima, ispravak ili brisanje osobnih podataka ili ograničavanje obrade koji se odnose na vas te imate pravo na prenosivost podataka.

Tvoja BIPA

© 2019. BIPA d.o.o. Vodovodna 20/A, 10000 Zagreb
Besplatni
telefon
0800 202 030