Tvoja pitanja, sigurni odgovori.

Kako smo uredili i organizirali poslovnicu da se ti osjećaš sigurno?
Kako se možeš informirati o higijenskim mjerama unutar poslovnice?
Za sve klijente i kupce, na vidljivo mjesto prije ili nakon ulaska u poslovnicu postavili smo obavijest. Pomoću nje se možeš informirati o higijenskim mjerama zaštite u poslovnici. Uz postavljenu obavijest, osigurali smo i stalak za dezinfekciju ruku.
Moram li držati propisani razmak unutar poslovnice?
Radi svoje sigurnosti, kao i sigurnosti naših zaposlenika, potrebno je održavati razmak od minimalno 1.5 metara između ljudi u poslovnici. Jedina iznimka se odnosi na vrijeme kada primaš uslugu unutar BIPA Backstagea.
Koliko klijenata može biti unutar BIPA Backstagea istovremeno?
U BIPA Backstageu istovremeno mogu biti 2 klijenta, također na razmaku 1.5 metara. Da bismo postigli sigurnost unutar poslovnice, osigurali smo i označili prostor za tvoje kretanje.
Kako će se zaposlenici zaštiti tijekom rada u poslovnici?
Tijekom pružanja usluge u BIPA Backstageu naši zaposlenici će nositi zaštitnu masku i vizir. Također će nositi i rukavice, osim u slučajevima kada pružaju uslugu klijentu koja nije moguća s rukavicama, kao što je šminkanje.
Imaju li zaposlenici dodatne smjernice za osobnu zaštitu tijekom rada u BIPA Backstageu?
Kada ti pružaju usluge, naši zaposlenici će probati smanjiti komunikaciju koliko god je to moguće. S kolegama će se organizirati u smjene, odnosno rade s uvijek istim kolegama u smjeni, čime bi se povećala sigurnost i tebe i zaposlenika. To se odnosi i na prostorije koje dijele s kolegama - prostori za presvlačenje, toaleti i slično.
Mogu li se naručivati osobno?
Zasad se možeš naručivati na tretmane isključivo telefonskim putem na +385 1 2306 936
Postoji li način da zaposlenici prate kada su klijenti došli i otišli iz salona, u slučaju da se jedan od klijenata zarazi?
Naši zaposlenici će bilježiti točnno vrijeme ulaska i izlaska klijenta iz salona, kao i njihov broj mobitela. Ukoliko se otkrije da je jedan od naših klijenata među oboljelima od virusa, ta informacija se može pokazati ključnom za suzbijanje daljnje zaraze. Uz to, usluge BIPA Backstagea su moguće samo ako daš svoju suglasnost s ostavljanjem osobnih kontakt podataka.
Trebam li nositi masku za lice? Što ako se radi o usluzi tijekom koje moram skinuti masku?
Da, preporučamo da nosiš masku za lice - ili kirurške ili platnene. Ukoliko ne budeš imala masku, mi ćemo ti omogućiti jednokratnu masku. No, ako usluga kao šminkanje ne dozvoljava nošenje maske, ona ti neće biti potrebna.
Što se događa s otpadom nakon davanja usluge?
Sav otpad koji nastane tijekom pružanja usluge, uključujući i jednokratne materijale, naši zaposlenici odlažu u za to predviđene kante. Kante za odgovarajući otpad su prepoznatljive po poklopcima.