Valuta je nova, ali sve drugo u BIPI ostaje isto

Euro postaje službena valuta plaćanja u Hrvatskoj od 1.1.2023. godine, a vjerujemo kako povodom toga imaš brojna pitanja. Kako bi ti u potpunosti olakšali prilagodbu na promjene koje nas čekaju, BIPA je za tebe pripremila sve što će ti omogućiti bezbrižnu i opuštenu kupovinu, bez obzira na način plaćanja.

 

U BIPI od 5. rujna 2022. godine možeš kupovati svoje omiljene proizvode po cijenama koje će u narednom razdoblju biti prikazane u eurima i kunama. Iako se valute mijenjaju, najpovoljnija ponuda u BIPI ostaje ista, a kao i do sada možeš uživati u omiljenim proizvodima uz najbolji omjer cijene i kvalitete.  

 

Pobrinuli smo se da pomoću boja i simbola na cjenovnim etiketama što jednostavnije omogućimo informacije koje su ti potrebne kako bi što bolje istaknuli akcije i pogodnosti koje možeš ostvariti kupovinom proizvoda u BIPI.

 

Koliko traje razdoblje dvostrukog iskazivanja cijena?

Proces uvođenja eura u Hrvatskoj je podijeljen u tri faze, a mi pratimo svaku od njih jer nam je važno da tvoj proces prilagodbe na novi način plaćanja bude što lakši. 

Cijene proizvoda u eurima i kunama bit će istaknute od 5. rujna 2022. godine do 31. prosinca 2023. godine, nakon čega će sve cijene biti iskazane isključivo u eurima.

 

Kako će izgledati dvostruko iskazivanje cijena?

U prvoj fazi uvođenja eura u Hrvatskoj koja traje do kraja 2022. godine, iznosi u kunama bit će veće izraženi brojevi na etiketama, dok će ispod njih u manjim brojkama biti naznačeni iznosi njihove protuvrijednosti u eurima. Ovakav način dvostrukog iskazivanja cijena trajat će sve do uvođenja eura, nakon čega će do kraja 2023. godine cijene u kunama biti naznačene manjim, a cijene u eurima većim brojevima

 

Kada počinjemo plaćati u eurima?

Euro postaje službena valuta plaćanja u Hrvatskoj s 1. siječnjem 2023. godine. BIPA u svim segmentima djeluje u skladu s pravilima i zakonima Republike Hrvatske i svakodnevno poduzima sve potrebne mjere za njihovo provođenje jer nam je tvoje zadovoljstvo uvijek na prvom mjestu. U skladu s time, u prva dva tjedna 2023. godine u poslovnicama BIPE moći ćeš i dalje plaćati u kunama, ali ćeš povrat novca na blagajni dobiti u eurima.

Po kojem tečaju se određuje cijena u eurima?

Cijena u eurima izračunava se prema fiksnom tečaju konverzije kojeg je odredilo Vijeće Europske Unije, a iznosi 1 EUR = 7,53450 KN. Tečaj će biti istaknut na svim računima.

Kako se određuje cijena u eurima?

Kao garanciju kako se preračunavanje iz stare u novu valutu plaćanja neće koristiti u svrhu zaokruživanja na viši iznos, fiksni tečaj neće se smjeti zaokruživati na dvije decimale, već će se koristiti puni brojčani iznos za preračunavanje koji se sastoji od glavnog broja i pet decimala (1 EUR = 7,53450 KN). Nakon što se cijena u kunama podijeli s cijelim brojem fiksnog tečaja, tek tada možemo zaokružiti dobiveni iznos u eurima na dvije decimale.

 

Vrsta pogodnosti

SJAJNA PONUDA najpovoljnija BIPA ponuda
BIPA CARD posebna ponuda uz BIPA karticu lojalnosti
BIPA ROBNA MARKA ponuda proizvoda vlastitih robnih marki uz najbolji omjer cijene i kvalitete
BIPO KLUB posebna ponuda za članove BIPO Klub programa lojalnosti
RASPRODAJA ponuda proizvoda koji izlaze iz asortimana
NON STOP POVOLJNO sjajna ponuda koja vrijedi najmanje 3 mjeseca
novo 1.Novi proizvod(i) u BIPI
dijamant 2.Ekskluzivna ponuda u BIPI
srce 3.Hrvatski proizvod
3za2-2  4.Uz kupnju tri proizvoda treći najjeftiniji proizvod je gratis
2za1  5.Uz kupnju dva proizvoda drugi najjeftiniji proizvod je gratis
2plus1 6.Uz kupnju tri jednaka proizvoda, treći proizvod je gratis
1plus1 7.Uz kupnju dva jednaka proizvoda, drugi proizvod je gratis
list-1-1 8.Proizvodi s visokim udjelom prirodnih sastojaka

 

Sve cijene izražene u eurima preračunate su po zakonski određenom tečaju, prema kojem 1€ = 7,53450 kn.