Sladoled s indijskim oraščićima i kikirikijem

8 komada

Sladoled s indijskim oraščićima i kikirikijem

Sastojci
8 komada

  • 500 ml nezaslađenog pića s indijskim oraščićima
  • 200 g slatke pjene (mousse) od indijskog oraščića
  • 100 g Alnatura saharoze
  • 2 velike žlice vode
  • 60 g Alnatura prženih i posoljenih lješnjaka
  • 100 g Alnatura fine gorke čokolade

Priprema

Uliti piće s indijskim oraščićem i slatku pjenu s indijskim oraščićem u visoku posudu za miješanje te pomoću miksera napraviti kremasti pire. Odvojiti 100 g mase i staviti sa strane. Ostatkom napuniti male kalupe za kockice s ledom i zamrznuti najmanje 6 sati u dubokom zamrzavanju.

U međuvremenu zakuhati šećer s vodom u loncu, dok voda ne ispari te dok se šećer ne počne karamelizirati. Šećer se ne smije karamelizirati previše dugo, da ne bi izgorio. Maknuti lonac sa štednjaka i karamelizirani šećer umiješati u preostalu masu s indijskim oraščićem i ostaviti da se ohladi.

Nasjeckati kikiriki i čokoladu, tako da budu srednje debljine, zatim staviti kockice s ledom, koje sadrže indijski oraščić, u stolni mikser ili u neki drugi kuhinjski aparat te ih, miješajući na najvišem stupnju, pretvoriti u kremasti pire.

Komadiće kikirikija i čokolade te karamel od indijskog oraščića pažljivo miješajti odozgo prema dolje s masom u obliku pirea, koja se sastoji od kockica leda s indijskim oraščićem. Sve raspodijeliti u osam kalupa u obliku sladoleda na štapiću, staviti u kalupe drvene štapiće i ostaviti da se ohladi preko noći.

Vezani članci

Slatki sendvič od čokolade i banana
Muffini s bezeom i rabarbarom
Jogurt od limuna s hrskavim orasima
Krekeri od sezama i slanutka

Theme picker