POSTANI #PrekrasnaIznutra

Ne postoji korektor s kojim možeš prekriti vlastitu tugu niti parfem koji će odagnati miris straha, neizvjesnosti, anksioznosti i brige. Zato je važno da shvatiš kako prava briga o sebi dolazi upravo iznutra. 

BIPA Hrvatska u suradnji s udrugom kako si? pokreće kampanju #PrekrasnaIznutra s ciljem osvješćivanja važnosti brige o psihičkom zdravlju. Ovom te kampanjom želimo pozvati da se fokusiraš na važnost vlastitog psihičkog zdravlja.

U okolnostima koje nas prate i kroz ovu godinu ne čudi da sve veći broj ljudi osjeća tjeskobu, usamljenost, bezvoljnost i napadaje panike. Takva stanja se mogu riješiti, ali ključno je da od njih ne bježiš i da znaš da postoji način kako da si pomogneš.

Prvi korak ka svojem psihičkom zdravlju 

Udruga kako si? okuplja studente, apsolvente i psihologe s Filozofskog fakulteta u Zagrebu pod vodstvom prof.dr.sc. Nataše Jokić-Begić, koji zajedničkim snagama nastoje unaprijediti psihičko zdravlje i kvalitetu života korisnika kreiranjem psihoedukativnih sadržaja i psihološkim e-mail savjetovanjem.

„Užurbani način života te pandemija i potresi predstavljaju snažne izazove za psihičko zdravlje. U dosadašnjem smo radu primijetili povećanje zahtjeva za stručnom psihološkom podrškom koja treba biti dostupna građanima i prilagođena njihovim potrebama. Upravo iz tog razloga planiramo razvijati i širiti svoje djelovanje, s ciljem psihoedukacije i razvoja kompetencija šire javnosti za nošenje sa svakodnevnim izazovima, kako za vrijeme pandemije, tako i nakon nje.“ – izjavila je prof. dr. sc. Nataša Jokić-Begić, začetnica i predsjednica udruge.

Upravo zato se BIPA Hrvatska udružila s udrugom kako si?  i odlučila te potaknuti na brigu o psihičkom zdravlju. Potražiti psihološku pomoć nije slabost, već znak osluškivanja vlastitih potreba i želje za osobnim rastom i razvojem. Podrška stručnjaka za psihičko zdravlje može olakšati nošenje s izazovima koji su pred tobom - ukratko, znak je da se njeguješ i iznutra.

Naravno, svrha ove kampanje jest i da zaista, ako osjećaš da bi ti dobro došlo, potražiš pomoć.

e-Book i direktna pomoć 

Za tebe smo pripremili e-knjižicu u kojoj ti pričamo o raznim aktualnim temama povezanim sa psihičkim zdravljem: opisali smo četiri najveća izazova psihičkog zdravlja i kako ih zaustaviti, razgovaramo o tome kako se prihvatiti i zavoljeti, a dotaknuli smo se i neizbježnih društvenih mreža i njihovog utjecaja na tvoju (i našu!) dobrobit.

PREUZMI KNJIŽICU 

Ponekad je samo dijeljenje svog iskustva ljekovito: daje ti priliku da otvoreno ispričaš svoje doživljaje i osjećaje, bez zadrške i filtera. Osim toga, prilikom iznošenja svog iskustva potrebno je ponovno sagledati i strukturirati situaciju, što dovodi do osjećaja kontrole ili spontano pruža nove načine kojima se možeš nositi sa situacijom pred tobom. Naravno, ponekad samo dijeljenje nije dovoljno i trebaš konkretne informacije ili podršku – a stručnjaci iz kako si? će se potruditi pružiti ti oboje.

Pomoć i podrška su tu, dostupne na par klikova. Uvijek se možeš javiti u savjetovalište udruge kako si? i obratiti im se sa svojom pričom, kao i istražiti njihov web ili instagram, prepune korisnih sadržaja povezanih sa smetnjama koje smo svi doživljavali u proteklih godinu dana.

 

BIPA Hrvatska te poziva

"Njeguj sve dijelove sebe, pobrini se za vlastito psihičko zdravlje i postani #PrekrasnaIznutra."

BLOGOVI

Svi blogovi su stručni članci pisani su od strane psihologa iz udruge kako si?.
NAPADAJ PANIKE - KAKO SI POMOĆI?
BEZVOLJNOST NA POSLU - ŠTO UČINITI?
ANKIOZNOST KOD DJECE
DEPRESIJA KOD DJECE
ZAŠTO MALA DJECA KRŠE PRAVILA I ZAŠTO TO I NIJE TOLIKO LOŠE?
TAJNE POSLOVNE KOMUNIKACIJE NA DALJINU
"BATINA JE IZ RAJA IZAŠLA" - JE LI U REDU FIZIČKI KAŽNJAVATI DJECU?
DESTIGMATIZACIJA PSIHIČKIH POREMEĆAJA